Äntligen.

Efter för lång tids fisketorka såväl som torka över lag här nere i blekinge med dess 30 grader varmt i snart 2 veckor har det äntligen vänt lite och regnet har slagit mot rutorna och åskan har tagit både det ena och det andra. 

Igår kväll så ringde jag upp lagkamraten anton för jag var så sugen på att ta en kvällspass ute i vår lilla special vik. Med nord-västlig vind och moln som täckte hela himlen drog vi på vadarna och gav oss ut i vattnet bland tång och sten. För att göra fisket lite roligare körde vi en liten tävling. Jerk VS Fluga då jag fiskade fluga och Anton Jerk. Såklart drog Anton fram den förbjudna lådan medans jag satte på något man kunde hänga upp i granen och började vifta i hopp om hugg.

Det tog inte många minuter innan jag landade första gäddan, dock inte stor men bra gung i spöt och en fin kondition var det på fisken. Kvällen rullade på och vi plaskade runt, fisk efter fisk drog jag och största landade på runt 5,5 kg och Anton lyckades lura upp en på runt 3 kg medans resten låg strax runt 2. Det var ett helt okej pass, några timmars fiske på kvällen kan allt ge lite resultat nu efter värmen!

 

/ Daniel


RSS 2.0

Om

Min profilbild

Daniel Jarl

Jag är en kille på 19 år som brunnit för fisket hela mitt liv. Flugfisket är det som står mig närmast och jag är alltid på jakt efter nya vatten att slänga flugan i. Just nu studerar jag sista terminen på sportfiskeAkademin i Forshaga, En 3 årig utbildning inom sportfiskebranschen som har givit mig bred kunskap inom allt som har med sportfiske att göra.