En praktik för Drömmare.

Tiden är kommen, nu är det dags att åter igen visa vad man verkligen går för och visa att man faktiskt kommer ifrån en av världens mest professionella yrkesutbildningar inom sportfiske, skolan ligger belägen 2 mil norr om Karlstad.
Ute i världen finns det många sportfiske entusiaster, är du sugen på en utbildning som ger dig goda chanser till jobb inom branschen? Besök vår hemsida för mer information samt roliga nyheter.
www.forshagaAkademin.se

För ett par månader sen fick jag förfrågan om en praktikplats långt över mina drömmars mål, en resa som skulle ge mig upplevelser, nya härliga fiskevänner och ytterliggare kunskap inom det härliga flugfiskets värld, jag pratar om Blackwater Lodge Irland som ligger belägen strax söder om staden Clonmel. 
www.ireland-salmon-fishing.net

I 3 veckor kommer jag att spendera mina dagar tillsammans med Glenda Powell som är en av de ägande av lodgen och utföra de olika arbeten som finns. 
Glenda är certifierad 2-hands instruktör, hon är kvinnlig mästare i både 2-hands och 1-hands distans kastning.
Det ryser i hela kroppen när jag tänker på att just jag får chansen att åka till en plats som endast finns i mina drömmars värld.

Om mindre än 48 timmar kommer jag att sitta i bilen tillsammans med Glenda Powell på en resa igenom Irland ner till lodgen. Spänningen är hög och glädjen har spridit sig till varenda liten del i kroppen, men jag vet att det kommer att bli 3 underbara veckor.
Nu går jag sista terminen på skolan och känslorna är spridda men en bättre utbildning kunde jag inte fått. 3 års utbildning inom sportfiske i alla dess former, fiskekompisar från alla håll och kanter och en direkt kombination till min hobby, kan det bli bättre?
Väskan står redo för att fyllas med alla de behövliga saker för min resa, tåg och flygbiljetterna bara ligger och vänta på att få plockas ur kuvertet och ett rejält sug i fisketarmen vrider runt magen. 
Nu är det bara väntan på mina drömmars praktik.
Den som vänta på något gott väntar aldrig för länge!

Hälsningar, Daniel Jarl

Havets delikatesser 2010-03-28

Idag var det dags att sticka ut på ett pass i havet för att försöka oss på lyckan efter gädda och havsöring. vi hade många funderingar kring vilka vikar som skulle kunna vara öppna, ett förslag var att åka ut till Gö-kalv men jag hade en bättre idé.
En vik vars gäddor alltid lockar att få på kroken, som tur var så var viken öppen och vi drog oss in. Med vadare, tacklade spön så var det dags att plaska ut i det kalla vattnet.

själv så körde jag fluga medens Marcus testade Jerkbait, Jag hade glömt mina gäddflugor samt min vajer men med lite fantasi så satte jag på en större Tub-fluga som min käre Vän Daniel Oinas hade bundit till mig som skulle fungera till både gädda och öring.

Efter ett par kasst så missade jag en finare gädda medens Marcus ivrigt stod och kastade i hopp om att få ett påslag han också. 
5 minuter senare tog en mindre gädda flugan och första fisken var landad, ingen stor men det var dock en fisk.   


Vi fortsatte vår vandring längs med kanten och fiskade av vart ända litet ställe som såg lovande ut, vi fortsatte sedan utåt i viken bort mot en liten udde och ytterliggare en vik på andra sidan om udden. 

Så snart vi var framme vid udden tittade solen fram och det kändes i hela kroppen att nu kommer vi att få fisk, jag la ett kast bakom en av stenarna intill udden och det högg till i andra änden av linan. Det ryckte som bara den och fisken var helt vild, jag var helt säker på att det var en mindre gädda igen men så snart fisken kom upp till ytan så såg vi att det var en riktigt fin havsöring som jag hade fått på, överlycklig som jag blev försökte vi tappert att få den lugn och snart hade vi landat den.
Med sina 61 centimeter uppskattade vi den till lite drygt 3 kg och den hade fin kondition. 
Så snart vi hade fotat klart så fick den simma åter och vi hade funnit glädjen och hoppades på att få mer fisk.

Vi fiskade av den andra viken utan resultat och så snart regnet kom igen så beslöt vi oss för att gå in och äta lite, efter allt fiske och plaskande i det kalla vattnet så var man både hungrig och lite frusen. 
Vi avslutade med en kopp kaffe och gick vidare till ett annat ställe för att testa lyckan, snart märkte vi att det började blåsa på rätt bra så fisket blev svårt, vi beslöt oss för att gå tillbaka till den viken där jag fick öringen.
Fisket var riktigt trögt, Marcus missade en gädda och var väldigt sugen på att få en nu.

Klockan närmade sig 17.00 och vi hade nästan givit upp när Marcus påstod att här i blekinge kommer jag aldrig få någon fisk, sekunden senare satt en gädda på ca 3 Kg på kroken och han lyste upp som en sol. Gäddan hade dock lite utslag kring munnen men vi var glada att han äntligen fick sin första blekingegädda.

En stund senare var det dags att bege sig hemåt, trötta som vi var efter allt vadande och kastande så var det skönt att få åka hem och ta en varm dusch och sätta sig till dukat bord med fin middag. 
Helgen har varit helt okej och vi har haft ett roligt fiske!

På onsdag bär det av mot 3 veckors praktik på Irland, följ bloggen för live uppdatering varje kväll!

/ Simma lugnt.


Premiär Mörrumsån 2010-03-26

Klockan är 05,00 och klockan skriker ut att nu är det dags att vakna och göra sig i ordning för idag smäller det. Med en stort kliv är jag uppe ur sängen och är i full gång med att ta på mig alla kläder.
Marcus ligger i andra sängen och halvsover men han var snart uppe på fötter han med.

Länge har jag väntat på att äntligen få fiska på en premiär i Mörrum, känna spöt gunga, linan rusa ut och strömmen trycker mot benen.
Klockan 07.00 satt vi i bilen på väg mot vattnet, suget i fisketarmen var enormt och jag visste att det skulle bli en kanon dag, vädret var härligt och det var nästan helt vindstilla.

Jag fick Poolerna 31-32 på förmiddagen och Pool 1 på eftermiddagen att fiska i, några av de Pooler jag gillar allra mest.
Framme vid vattnet hittade jag mig den perfekta platsen, längst upp i Pool 32 där vattnet flöt på bra med en del sten att fiska på.
09.00 gick startskottet och ivriga som vi var hastade vi ut med flugorna, dagen rullade på utan resultat, en kille på andra sidan tappade en fisk i början men sen var det inte mycket mer. Jag rörde mig nedåt för att testa och plötsligt hade jag drag i linan men sen var det inget mer.

Jag gick tillbaka upp till Pool 32 där jag började, satte på en fluga som Daniel Oinas hade bundit till mig som jag lovade att ta fisk på, efter 3 kast så satt den där.
En liten lax hade fattat tycke för flugan och fighten var igång, ca 5 minuter tog det sen var han i trygga händer.
Strax därpå började klockan närma sig 13.00 och det var dags för mat samt Poolbyte.

Med mat i magen och ny energi så var det dags att gå ner till Pool 1 för att fiska, de andra killarna inne på restaurangen snackade för fullt om deras fångster och det gjorde mig mer ivrig. Marcus som varit med mig hela dagen var en toppen fotograf men nu var det dags att fånga in lite mer fisk.
Kast efter Kast utan fisk, den Danske killen stod längst ner i Poolen och drog fisk efter fisk madens vi andra stod och tittade på och undrade vad vi gjorde fel.

Killen som stod framför mig fick på en fisk i mitten av Poolen och den stack rakt nedåt, vilken stor fisk tänkte vi. Länge och väl fightade han fisken, den rusade ner mot Pool 2 och fisken började komma så långt så en del av backingen var ute.
Vi hade inte sett fisken bara ett par plask i ytan och vi visste att den var bättre, När han lyckades trötta ut den och den hängde med så såg vi att stjärtfenan kom först vilket innebar att den hade krokats, väldigt synd men det var en härlig fight och en fin fisk.

Jag rörde mig nedåt och fick tips av Dansken att ställa mig där nere och låta flugan drifta ner mot 2:an och helt rätt, efter ett par kasst så satt även den där. 
En fin lax till satte fart i flugspöt och min glädje var på topp igen. 
Timmarna gick och snart var jag nere på det grymma stället igen, 5 kasst sen satt den där igen. Denna gången hade en finare öring tagit sig äran att smaka på Daniel Oinas fina fluga. Efter En härlig fight så fick den simma åter igen.
Jag kastade ut igen och pang, en fisk till. denna gången var det en lite ovanligare fisk som satt sig på kroken. En regnbåge hade dragit åt sig flugan bland all fisk men lika glad var jag för det.

Killarna bakom mig skojade om att jag är portad från den platsen , jag tror att de var lite avundsjuka allt!Dagen bjöd på många härliga upplevelser, så snart jag mått fram bilder samt videoklipp så ska jag göra en liten film som jag sedan lägger ut här på bloggen. 

Till dess, Skitfiske!


Some Pictures *


RSS 2.0

Om

Min profilbild

Daniel Jarl

Jag är en kille på 19 år som brunnit för fisket hela mitt liv. Flugfisket är det som står mig närmast och jag är alltid på jakt efter nya vatten att slänga flugan i. Just nu studerar jag sista terminen på sportfiskeAkademin i Forshaga, En 3 årig utbildning inom sportfiskebranschen som har givit mig bred kunskap inom allt som har med sportfiske att göra.