Northern Pike

För många av oss på YH- utbildningen så har LIAN dragit igång & det är full fart. Vi har valt våra platser med tanke på vad vi tycker är intresant och skulle vilja lära oss mer om & kanske även jobba med i framtiden!

För ett tag sen så ringde jag upp min klasskompis Emil Östensson för lite info om hur det går för honom under sin första tid på LIAN.
Hans fösta LIA går ut på att kolla upp potential i en sjö uppe i Norrland & försöka få fram resultat på om sjön kan vara värd att använda i Sportfisketurism syfte. Till en början var det lite små trögt & ingen direkt storlek på fisken.

Det är en relativt stor sjö & det finns många olika fiskeplatser att utforska, Sjön är inte heller så djup utan ligger runt några meter bara & de flesta heta platser har ett medeldjup på ca 2 meter vilket är riktigt intressant.

Första tiden var det Jerkbait som gällde & såklart ytgående beten som ex. Shallow runner. 
En perfekt vik skymtade fram bakom vasskanten & det var dags att bända upp lite gädda!

Mycket riktigt, här fanns det gädda & inte vilken som helst!
2 meter bakom båten ser han ett stort gap som klicken hans jerkbait & fighten är igång, adrenaliet ökar & pulsen slår till max, "kan det vara mitt livs gädda" ?..

Själv i båten & tankar som flyger överallt, tillslut lyckas han få den i båten & lyckas ta några fina foton trots att det är lite svårt att få kameran stabil!

Här kommer en bild på Ers höghet, 8160 gr & nytt PB.. Ett stort grattis till dig Emil & jag hoppas att du finner fler & ännu större!

Back on track

Trolling, den metoden är inte min starkaste sida men förra veckan så var vi ute på ett pass med Klassen.
Det var dags att fånga vänerns stoltheter. Med 3 fullpackade båtar & minst lika fullastade bilar drog vi ut tidigt på morgonen för att sätta våra kunskaper på prov, inklusive våra guider (lärare).

Sjösatta & klara gav vi oss ut på det sora inlandshavet med lycka i hela kroppen, det var en bra dag idag.
Pulkorna var ute & vi höll på att lägga ut våra spö när det plötsligt högg. Eftersom att jag hade dragit det längsta grässtråt så fick jag ta första fisken, men till min besvikelse så kom det upp en gädda istället för en Öring eller Lax, inte för att jag ogillar gäddan men jag hade helst sett en silvertorped komma upp.

resan fortsatte, Snart så högg det igen & det var Marcus tur, frustrerad över var det var han hade på kroken gjorde mig galen, någonstans hoppades jag på att det va en stor fin lax eftersom han aldrig hade tagit det innan. Men han kunde skratta sig lycklig för upp kommer en ca 6 kg öring, lite färgad men väldigt fin.
Några snabba foton blev det sen fick han gå tillbaka igen.

timmarna gick & det var lugnt ett tag, våra andra fisketokiga vänner hade tagit ett par stycken i de andra båtarna medans vi yrade runt & letade men så plötsligt så högg det & denna gången var det Claus tur att drilla.
Själv satte jag mig bakom ratten för att hålla en bra kurs genom vattnet och den jobbiga vinden. några minuter senare landade han en Fin liten öring som också fick gå tillbaka.
Vi hörde på vår WHF hur andra fiskare längre bort hade ett kanon fiske med mycket Lax medans vi inte sett röken av någon överhuvudtaget..

Vi fortsatte genom vinden & solens värmande strålar utan framgång, våra andra fiskevänner landade ett par fiskar till men vi fann dem inte.
Vattentemperaturen skifftade titt som tätt men ingen fisk..
5 minuter innan det var dags att plocka ihop fick vi hugg men tyvärr så släppte den, lycka eller inte, ja det vet jag inte för jag fick aldrig chansen att känna på den men nu är man back on track & redo för sommarens praktik & det känns i hela kroppen att nu kommer det att komma upp stor fisk!

// Daniel

RSS 2.0

Om

Min profilbild

Daniel Jarl

Jag är en kille på 19 år som brunnit för fisket hela mitt liv. Flugfisket är det som står mig närmast och jag är alltid på jakt efter nya vatten att slänga flugan i. Just nu studerar jag sista terminen på sportfiskeAkademin i Forshaga, En 3 årig utbildning inom sportfiskebranschen som har givit mig bred kunskap inom allt som har med sportfiske att göra.