Eftermiddagssol

Efter lunchen bjöd vädret upp till dans, solsken och friska vindar smekte våra ansikten! Vi tog plats i båten och siktade på ett nytt ställe, fisket var trögt till en början men bara några meter längre ner fann vi den magiska viken! Gäddorna var som galna, högg i varje kasst, beterna flög all världens håll när krokodilerna rullade i ytan, de här var magiskt! Solen gick sakta men säkert ner och värmen var avslappnande och helt underbar, dubbelhugg efter dubbelhugg, virvlar och hopp, de här, de är fiske när det är som bäst! Lyckan föll till Simon Grindhage idag då han tillslut landade dagens största, en fin tös på 7,1 kg! Imorgon är det dags igen!


En morgon med (säl)lskap

05,30. Det känns som om väggarna ska falla ihop när klockan ringer. På mindre än 3 röda sekunder så är vi uppe, fullt påklädda och sitter vid frukostbordet. Knäpptysta sitter vi och titta ut genom fönstret, sakta slingrar sig ljuset in genom fönstret och fåglarna spelar en härlig sång. Efter frukost sjösätter vi båten, plockar i all utrustning och ger oss ut, fulla av spänning, glädje, tankar, och där, mitt i allt detta kommer en säl, det som inte fick hända! Sälen, känd som en fiende för oss fiskare, slukar och skrämmer varenda fisk i sin närhet. Nu är det kört tänkte vi, men ack den som ger sig. Vi fiskade os snabbt genom de två vikarna utan resultat, vinden tilltog och vi drog oss ut mot lite mer öppet vatten. Från ingenstans flög det fisk fram och tillbaka, vartenda kast så fanns det kontakt med fisk, nu hade vi hittat dem! Sälen syntes inte längre, kanske var han trött på oss inbitna fiskare. Fisket sprudlade, som besatta stod vi bara där, vi förstod ingenting. Skratt och glädje gick det given nöd på. Vi kände oss ganska utmattade efter förmiddagens fiske så det var dags för lite lunch! En kanon bra start på denna dagen och bättre skulle det bara bli!


Ett stenkast från havet

Grejorna är uppackade och redo för morgondagens fiske, stugan är bitter och kall men brasan sprakar och tankarna om madammerna värmer våra kroppar, denna helgen kommer bli grym. Undrar vad man kommer drömma om inatt, grymma hugg, fina stora plogar, söndriga beten och böjda spön. Vi har vässat våra krokar, trimmat våra flugor, nu är det bara att vänta på att klockan ska ringa, för imorgon så startar helgens härligheter här i våra hemtrakter, Blekinge! Fluga, spinn & Jerk fiske, vilket fungerar bäst?


Praktik ABU GARCIA

Nu är våren kommen här nere i Blekinge, öppna hav och vattendrag. Solen värmer och vindarna frisknar till för varje dag som går! Skolan börjar gå mot sitt slut och just nu så är vi inne på vår sista LIA period, själv så är jag på ABU GARCIA medan vissa andra har det härligt i solen på Panama! Hur som helst, ABU, ett riktig härligt företag att gräva ner sig i, det ligger mycket historia bakom den nuvarande världsliga fiske verksamhet! Under de två veckor utan fem som jag ska vara här så har jag fått följa med södra Sveriges försäljare Håkan Persson runt om i hans område för att lära mig mer om själva försäljningen, beställningar och annat roligt. Vi har även jobbat en hel del med alla förberedelser inför årets sportfiskemässa som kommer att äga rum i Kista "Stockholm" 23e- 25e Mars, välkomna! Under mässan så kommer jag att ha ett litet samarbete med ABU samt sportfiskarna då jag kommer att presentera kommande Blekinge gäddläger och hur planerna ser ut för det i framtiden. Ni kommer även att hitta mig i montern för Call of the wild där jag kommer ägna den mesta av tiden!


RSS 2.0

Om

Min profilbild

Daniel Jarl

Jag är en kille på 19 år som brunnit för fisket hela mitt liv. Flugfisket är det som står mig närmast och jag är alltid på jakt efter nya vatten att slänga flugan i. Just nu studerar jag sista terminen på sportfiskeAkademin i Forshaga, En 3 årig utbildning inom sportfiskebranschen som har givit mig bred kunskap inom allt som har med sportfiske att göra.