2010-02-10 "Guide"

Klockan 07.00 befann vi oss på skolan för att fixa i ordning det sista inför en tur ut på smårissjön idag. Vi valde att ta med yrkesrådet inom sport dvs. chefer från stadium,intersport etc. samt rektorn ett par lärare & några elever från sporthandel ut på en förmiddags guidening på smårissjön efter gädda & abbore.
Guideningen gjorde jag tillsammans med några klasskompisar samt en praktikant som har varit och testat 2 stycken olika linjer under 2 veckors tid.

Dagen började ute på sjön runt 8 då vi tacklade upp all utrustning samtidigt som några av oss stack ut på isen för att borra och & fixa hål i isen så vi kunde sätta ut ismeterna innan gästerna kom för att underlätta arbetet & får mer tid till fiske. 
Jag var kvar tillsammans med vår lärare lilleman i värmestugan & fixade iordning kaffe, eld & såg till så att alla spöna som skulle sättas ut var klara. 
När de andra satte ut spöna vid hålen så tog jag emot gästerna & de var mycket trevliga. 
De drog sig ut på isen där Robert gick igenom lite säkerhet samt att han visade hur fisket skulle fungera, under tiden så var jag & John uppe & hämtade fikat till gästerna. 
jag gick sen tillbaka för att fixa lite mat såklart, idag blev det pytt i panna & inte så lite heller. en stor panna med ca 10 påsar gärddig & krämig pytt i panna gjord jag över den öppna elden. När de frusa gästerna kom tillbaka runt 12 så hade de tyvärr inte fått någon fisk med de tyckte att dagen hade varit fantastiskt bra & vädret var helt underbart men nu fattades bara min special, Maten! 

De åt & åt, det verkade som om de aldrig ett mat förr & det blev knappt någon mat över till oss men de tyckte det var så gott så jag är nöjd!
vi avslutade dagen med mycket skratt & en kopp kaffe sedan var det dags för dem att åka tillbaka, vi tog hand om efterarbetet sedan packade vi ihop & begav oss hem efter en lyckad dag, dock ingen fiske men en härlig dag på isen var det allt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Om

Min profilbild

Daniel Jarl

Jag är en kille på 19 år som brunnit för fisket hela mitt liv. Flugfisket är det som står mig närmast och jag är alltid på jakt efter nya vatten att slänga flugan i. Just nu studerar jag sista terminen på sportfiskeAkademin i Forshaga, En 3 årig utbildning inom sportfiskebranschen som har givit mig bred kunskap inom allt som har med sportfiske att göra.