1/7 Half day Driftboat trip

I måndags så drog den kända "Danskveckan" igång.
En fiskeaffär i Danmark annordnar en fiskeresa för upp till 30 inbitna fiskare varje år som sedan tar sig till oss här i trysil för en vecka med umgänge, god mat & såklart fiske tillsammans med oss och på egen hand.
 
Denna dag var det dags för 2 stycken halvdags driftbåt turer då syftet var att lära våra gäster nya tekniker & fiskeplatser dit de kunde ta sig på egen hand efter turen.
 
Vi startade vår drift på Möysjöbacken för att sedan mellanlanda på strandvollbrua & sedan avsluta dagen nere vid kyrkan, detta är den drift som vi kallar (normalturen) en drift på ca 8 km där vi till en början har väldigt snabbt och fint vatten som sedan övergår till en lugnare och bredare älv.
 
De första 4 gästerna fick då äran att drifta den första halvan, Möysjöbacken - Strandvollbrua där vi la mycket fokus på att visa dem checknymf teknik, fiske med 3 nymfer både från båt och från land då vi stannade till vid Djupfloen för en liten visning om hur man fiskar nymf en älv från land.
 
Den första turen gav en hel del fisk & såklart så var de stora där och drog i våra grejor flera gånger men som vanligt så har de turen på sin sida och kliver av precis innan det är dags för håven.. alla förutom en.
En stor och fin harr på 45 cm lyckades ta flugan med storm och till slut hamna i håven, ett stort jubel, skratt och fotografi ägde rum innan det var dags att sätta ut henne igen.
 
Den första turen avslutades med mycket skratt och ett stort leende!
 
 
Efter att vi kört och lämnat av gästerna så plockade vi upp 4 nya som då skulle drifta den nedredelen av sträckan.
Till en början med ganska snabbt vatten som sedan övergår till en bredare och lugnare älv.
 
som en tumregel så började vi såklart med checknymf fiske, visade dem tekniken och hur de ska gå till väga för att fiska så effektivt som möjligt.
ett par snabba fiskar kom upp i båten och det kändes som vi skulle få en fantastisk eftermiddag.
 
Vi gjorde ett snabbt stop på en liten ö intill land där vi fiskade från land för att öva lite på tekniken och även fiska av intressanta strömkanter där det normalt sett står stor fisk.
Tyvärr så tilltog vinden kraftigt och fisken var varken villig att ta de stora fina insekterna på ytan eller våra nymfer under vattnet så vi fortsatte vår drift ner mot det vi kalla för Delta.
 
Delta är den sista delen innan älven blir riktigt bred där man har chans att fiska både torrfluga samt checknymf, man kan vada runt bland små grusöar och fiska flera olika strömkanter och små fåror.
Tyvärr så var det inte mycket aktivitet och vinden tilltog ännu mer så tyvärr så blev vi tvugna att fortsätta ner till kyrkan för att sedan avsluta turen.
 
Men som en inbiten fiskare så vet man att det handlar inte bara om att få fisk utan det är en vacker natur, en rejäl upplevelse och gott sällskap så trots vinden så var vi alla riktigt nöjda och visst hade vi alla lärt oss något nytt av varandra idag.
 
 
 
Tight Lines!
 
// Daniel
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Om

Min profilbild

Daniel Jarl

Jag är en kille på 19 år som brunnit för fisket hela mitt liv. Flugfisket är det som står mig närmast och jag är alltid på jakt efter nya vatten att slänga flugan i. Just nu studerar jag sista terminen på sportfiskeAkademin i Forshaga, En 3 årig utbildning inom sportfiskebranschen som har givit mig bred kunskap inom allt som har med sportfiske att göra.