2/7 Bellyboat trip in Eltsjoen

Då var det dags för våra danska gäster att ta sig an en helt fantastisk flytringstur uppe bland berg och höga träd i Eltsjoen.
En sjö som är full av liv, allt ifrån stor harr, öring till en fantastiskt fin abborre som ser lika bra ut som den smakar.
 
Denna dag var det torrfluga som stod på schemat & ut över sjön så vakade fisken som tokar, som om de aldrig hade sett mat förut.
7 stycker paddlade sig ut på sjön, det var helt vindstilla och man kunde se nästan var enda liten insekt på ytan men fisken var kräsen..
 
alltifrån vullgata till caddis, duns kläckte men likväl så var fisken svårfirtad..
 
vinden tilltog en aning och ett oväder var på väg med regn och rusk..
 
långt ute på sjön hörde vi ett par som fick fisk men mer än så var det inte.
Efter några timmar ute på sjön paddla de tillbaka för lite lunch och en god kopp kaffe såklart innan det var dags att bege sig ut igen..
 
regnet kom och det började blåsa på mer och mer, men de gav sig inte..
Fisken var lika ivrig som innan, den plaska och slog i ytan men denna gånger var de mer intresserade av deras flugor och nästan alla fick fisk..
 
Dagen slutade med en största harr på 46 cm och en fin öring på ca 40 cm!
 
 
Tight Lines
 
//Daniel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0

Om

Min profilbild

Daniel Jarl

Jag är en kille på 19 år som brunnit för fisket hela mitt liv. Flugfisket är det som står mig närmast och jag är alltid på jakt efter nya vatten att slänga flugan i. Just nu studerar jag sista terminen på sportfiskeAkademin i Forshaga, En 3 årig utbildning inom sportfiskebranschen som har givit mig bred kunskap inom allt som har med sportfiske att göra.